Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem.

Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1378 Ocena: 17333

Dodano:

Odsłon: 1987

Bardzo smaczne koszyki z szynki sera i jajka, polecam jako przekąskę lub danie na śniadanie czy kolację :)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do blachy przystosowanej do wypieku mufinek wkładamy w każdy otwór po plastrze szynki wieprzowej, kawałku plastra sera mozzarella.

  2. Wlewamy do każdego koszyka po 1 jajku.

  3. Każdy koszyk solimy, pieprzymy i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem.

  4. Wkładamy formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 16 minut jeżeli chcemy mieć żółtka jajek na miękko i 19 minut na żółtka twarde.

  5. Po upieczeniu wyjmujemy koszyczki na talerz i konsumujemy.

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń