Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i przepyszne, syci na wiele godzin!!!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Kurczaka kroimy w sredniej wielkosci kostke, boczek kroimy na cienkie plasterki, a nastepnie w poprzek na paseczki.
Na patelni rozgrzewamy maslo czosnkowe, wrzucamy kurczaka i boczek. Rumienimy, nastepnie wlewamy smietane i dusimy okolo 3-4 minut. Wrzucamy makaron i mieszamy. Dusimy jeszcze 2 minuty, posypujemy natka pietruszki i doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!