Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z borowikami

Tagliatelle z borowikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Tagliatelle z borowikami"

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 200 g borowików
  • 200 g pieczarek
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • cebula
  • łyżka oliwy
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oczyść borowiki i razem z pieczarkami pokrój w paski. Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do miski. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i usmaż szynkę.

  2. Zdejmij z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę z grzybami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.

  3. Dolej wino i gotuj na małym ogniu tak długo, aż połowa płynu odparuje. Wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pokruszoną szynkę. Wymieszaj sos z makaronem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń