Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z borowikami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oczyść borowiki i razem z pieczarkami pokrój w paski. Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do miski. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i usmaż szynkę.
Zdejmij z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę z grzybami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dolej wino i gotuj na małym ogniu tak długo, aż połowa płynu odparuje. Wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pokruszoną szynkę. Wymieszaj sos z makaronem.Źródło: Na żywo