Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z grzybami

Tagliatelle z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z grzybami"

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 500 g świeżych grzybów (borowiki, kurki, podgrzybki, koźlarze) lub 250 g suszonych
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki wytrawnego białego wina
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 g pomidorków koktajlowych lub cherry
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na grubsze kawałki (jeśli używasz suszonych, musisz je wcześniej namoczyć). Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć grzyby i duś 3–4 minuty. W trakcie duszenia wlej wino, zredukuj i duś kolejne 3–4 minuty.

  2. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszaj, posól i popieprz. Makaron ugotuj al dente, odcedź, dodaj do grzybów z pomidorami. Na talerzach posyp danie startym parmezanem i natką pietruszki.

  3. • 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 20 zł

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń