Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z owocami morza"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1806
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1806
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Wrzuć tagliatelle do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
Owoce morza rozmroź i opłucz pod zimną wodą, odcedź na sitku.
Obierz dymkę i czosnek, następnie drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj owoce morza i całość podsmaż kilka minut do uzyskania złotego koloru.
Wlej białe wino i dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez chwilę.
Dodaj śmietanę i posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Tagliatelle przełóż do sosu, podgrzej i rozłóż na talerze.
Przed podaniem danie udekoruj kawiorem.Źródło: Na żywo