Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące, kolorowe danie obiadowe. Zwraca uwagę lekko słodkawy smak i wyrafinowany aromat wędzonej papryki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Polędwiczkę pokroić na drobne kawałki. Lekkie zmrożenie mięsa ułatwia krojenie. Składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce. Przełożyć do niej pokrojoną polędwiczkę. Dać do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie dusić w rondlu na oleju pod przykryciem. Dodać umyte i pokrojone w 2-3 cm słupki warzywa. Dodać przyprawy. Dusić nadal, aż do miękkości mięsa i warzyw. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić go, przelać zimną wodą. Dodać do mięsa i warzyw. Wymieszać i podawać.