Do góry

Dania główne Przepis na:

Tajski ryż z warzywami

Tajski ryż z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 986

Dodano:

Odsłon: 8218

Tajski ryż o zapachu curry.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem curry. Marchewkę kroimy w kostkę, pora w plasterki, cebulę w piórka. Dodajemy bambusa i fasolę mung (warzywa powinny być mniej więcej w równych proporcjach). Warzywa podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.

  2. Ryż i warzywa mieszamy w naczyniu. Można jeszcze doprawić sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 09 maja 2010 Bardzo fajne danie,można dodać kilka kropli oleju sezamowego---(oleju tego nie używamy do smażenia).Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 08 maja 2010 Expresowe danie. Bardzo sycące, każde mięsko do niego pasuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń