Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i złocista tarta brokułowa.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Z mąki ze szczyptą soli,żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. 2. Następnie wylepić natłuszczoną formę ciastem, nakłuć je widelcem i wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika na 10-15 minut, do chwili gdy ciasto nabierze słomkowego koloru. Brokuły podgotować we wrzątku (osolonym) tak by nie były zbyt miękkie, Podzielić na małe różyczki. Układać równomiernie na ciasto, następnie przygotować sos: Wymieszać śmietane z jajkami, potartym serem i przyprawami podanymi w składnikach, gotowym sosem zalać tarte, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 do 15 minut.