Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta grzybowa"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać grzyby i listki rozmarynu. Smażyć kilka minut, doprawiając solą i pieprzem. Dodać śmietanę, zmniejszyć ogień, przykryć, dusić do lekkiego zgęstnienia. Dodać roztrzepane jajka i natkę.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę do tart. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 200°C. Po tym czasie wyłożyć na ciasto uprzednio przygotowany farsz i piec dalsze 15-20 minut. Podawać tartę udekorowaną świeżymi ziołami.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium