Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jabłkowa na cieście cynamonowym Idealna do kawy"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina</strong>
Masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtka, śmietanę, oliwę i cyna mon zagnieć. Ciastem wyłóż dno i boki formy, ponakłuwaj. Budyń ugotuj na mleku. Gorący wylej na ciasto. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Ułóż dekoracyjnie na ciepłym budyniu. Piecz 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie