Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta kajmakowo-czekoladowa"
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto schłodź. Wyklej formę (śr. 26 cm). Piecz 25 min w 180°C.
Puszkę masy kajmakowej gotuj w wodzie 20 min. Orzechy wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz kilka min. Wsyp do woreczka, rozetrzyj tak, by zeszła z nich skórka. Ułóż na cieście, rozsmaruj masę kajmakową. Ostudź, schłodź. Czekoladę połam, dodaj masło i śmietanę, podgrzewaj, energicznie mieszając. Polej ciasto, udekoruj pralinkami.
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie