Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta rybna z pomidorami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Posiekać mąkę z masłem, dodać oliwę, jajko, szczyptę soli i tyle zimnej wody, ile będzie trzeba. Szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Rozmrożoną i osuszoną rybę pokroić na kawałki, pomidory na cząstki. Bób ugotować i wyłuskać. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy, ponakłuwać widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 200°C.
Jajka połączyć ze śmietaną i serem, doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć rybę, bób i pomidory, zalać sosem śmietanowym. Piec dalej około 20 minut. Tartę podawać udekorowaną gałązkami tymianku.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium