Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-dyniowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj i zagnieć. Owiń ciasto folią spożywczą i włóż na ok. godzinę do lodówki. Następnie wylep nim starannie naczynie do tarty.
Obraną i odpestkowaną dynię pokrój w kostkę, skrop olejem, posyp tymiankiem, chili, solą oraz pieprzem i upiecz na dolnej półce w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na dolnej podpiecz ciasto, po czym rozłóż na nim dynię oraz pokruszony ser feta.
Posyp tartę świeżym tymiankiem i piecz jeszcze około 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV