Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta waniliowa z morelami i jagodami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.
Ciasto: przesianą mąkę, żółtko, sól, cukry, śmietanę i zimne masło posiekaj. Zagnieć ciasto. Formę o śr. 28 cm wyłóż papierem do pieczenia, napełnij ciastem. Nakłuj widelcem, przykryj folią spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto piecz 10-15 min w 200°C. Ostudź.
Masa: kremówkę, serki homogenizowane, cukier, skórkę i sok z cytryny wymieszaj. Jajka roztrzep, wlej do masy, wymieszaj. Wylej na spód, ułóż połówki moreli. Do środka każdej moreli włóż jagody. Piecz 50 min w 170°C. 15 min przed końcem pieczenia posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie