Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalny podwieczorek do kawy:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem i śmietaną. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 30 min. W tym czasie umyte truskawki przełożyć do garnuszka- zostawiając kilka do ozdoby. Owoce przesmażyć z cukrem. Do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Wystudzić. Piekarnik nagrzać do 190st.C Ciasto rozwałkować, przełożyć na wałku do foremki na tarty. Nakłuć widelcem i upiec przez ok.20- 30 min. Wystudzić.
Zimną masą truskawkową posmarować ciasto. Ubić kremówkę z cukrem i startą wyparzoną skórką z połowy cytryny. Przełożyć na owoce. Wierzch ozdobić truskawkami według uznania. Schłodzić :) Truskawki możemy zastąpić malinami.....jeżynami.....brzoskwiniami....