Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w gazecie. Idealna np. na kolację
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Składniki
Mąkę, masło, żółtka i sól zagnieść, aż ciasto stanie się gładkie. Uformowac kulkę i włożyć na 30 min. do lodówki.
Jajka delikatnie ubić ze śmietaną - nie doprowadzić do powstania piany. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto wyjąc z lodówki i wyłożyć nim formę ( boki też). Podpiec chwile w piekarniku.
Formę z podpieczonym spodem położyć na cienkiej deseczce. Na ciasto wysypać mozzarellę. Na niej ułożyć listki bazylii. Na to pomidory ( na całą powierzchnie tarty).
Równomiernie na całą powierzchnię tarty wylać masę z jajek i śmietany.
Formę z przygotowaną do pieczenia tartą przenieść na deseczce i ostrożnie zsunąć na blachę nagrzanego do temperatury 180`C piekarnika. Piec 40 minut. Podawać gorącą - zaraz po upieczeniu.