Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Dno formy do tarty o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w misce, a następnie szybko zagnieć
Ciasto rozwałkuj i wylep nim formę.
Z resztek ciasta zrób kulki i włóż do formy z ciastem.
Nakłuj ciasto widelcem.
Formę z ciastem odstaw na 20 minut do lodówki.
Połowę orzechów posiekaj w malakserze.
Włóż do rondla cukier, śmietankę i masło.
Gdy masło się rozpuści, wsyp mąkę i energicznie mieszaj,
Zdejmij rondel z ognia i mieszając masę mikserem, dodaj najpierw jajko, a następnie posiekane orzechy.
Lekko ostudź.
Masę orzechową wymieszaj z żurawiną i przełóż do foremki z ciastem.
Posyp pozostałymi orzechami.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.
Wstaw formę z tartą i piecz około 40 minut.