Do góry

Przekąski Przepis na:

Tartaletki z pastą serową

Tartaletki z pastą serową

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4563

Dodano:

Odsłon: 6147

Szybka przekąska na każdą okazję

Składniki

  • Ser żółty 200 gram
  • Serek topiony śmietankowy 50 gram
  • Jogurt naturalny ok. 3 łyżki (w zależności od gęstości pasty)
  • Natka pietruszki (kilka gałązek)
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól
  • Czosnek granulowany
  • Tartaletki 10 szt.
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do tego serek topiony, jogurt naturalny oraz drobno posiekana natka pietruszki. Dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

  2. Gotową pastę przekładamy do tartaletek (farsz wystarczy na ok. 10 foremek). Najlepiej smakują schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń