Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Tatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 2273

Sprawdzona i bardzo łatwa wersja tatara, na pewno każdemu będzie smakować

Składniki

  • mięso wołowe, 1/2 kg
  • żółtka, 2
  • przyprawa w płynie Maggi, 1/2 szklanki
  • olej, 3/4 szklanki
  • sól, cukier, łyżka
  • pieprz naturalny, pieprz cayenne, curry, gałka muszkatołowa, papryka ostra, papryka słodka, łyżeczka
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe zmielić (najlepiej 2 razy - dla uzyskania bardziej delikatnej i puszystej konsystensji), dodać żółtka oraz przyprawy, wymieszać

  2. połączyć z olejem, delikatnie wymieszać

  3. *Do tatara dobrymi dodatkami będą pokrojone w kostkę: ogórek konserwowy, cebula i pieczarki marynowane, Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Justin 30 sierpnia 2010 Do tatara super smakuje posiekany por, o wiele lepszy od ogórka. :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń