Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5072

Dodano:

Odsłon: 1262

Przystawka na Święta i na Sylwestra

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie odmoczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia przełożyłam je cebulą posypałam pieprzem i zalałam olejem.

    https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html

    Wieczorem zaczęłam przygotowywać tatara.
    Pokroiłam ogórki, jabłko, paprykę marynowaną, jajo i cebulę i śledzie w drobną kostkę. Dodałam pieprz, musztardę i majonez. Zostawiłam na chwilę aby się przegryzło.

  2. Wycięłam okrągłe "spodki" z czerwonych papryk i na nich ułożyłam porcje tatara ze śledzia.

    Przekąska jest lekka i wyrazista w smaku, dodatek warzyw świetnie komponuje się ze śledziami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń