Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 453
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13235
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 453
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13235
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę Dodaj mascarpone i dalej ucieraj aż do połączenia się składników
Przygotuj poncz. Rozpuść kawę z małej ilości ciepłej wody, następnie dolej pozostałą wodę i amaretto- wymieszaj. Formę/blachę owiń w folię spożywczą
Maczaj biszkopty w ponczu i układaj na blaszce jeden przy drugim. ( Biszkopty maczaj dosłownie 2 sekundy, aby się nie rozpadły) Przykryj biszkopty kremem, następnie kolejną warstwę biszkoptów i znowu krem. Wierzch wykończ posypując kakao. Przykryj formę folią spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin- masa musi dobrze stężeć. Notes Liczba warstw jest dowolna, w zależności od wielkości użytej formy. Należy jednak pamiętać, żeby pozostawić krem na górną warstwę.