Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu

Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 608

Tiramisu to deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i ciasta, ponieważ stanowi połączenie tych dwóch niesamowitych smaków!

Składniki

  • 4 żółtka
  • 100 gram zmielonego cukru brązowego
  • 2 opakowania serka mascarpone
  • 400 ml mocnej kawy espresso
  • 100 ml likieru "Amaretto"
  • 2 paczki biszkoptów "Savoiardi"
  • 2 stołowe łyżki ciemnego kakao
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka ucieramy na parze na gładko razem z cukrem w temperaturze 60 stopni (ja użyłam do tego robota kuchennego). Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Później do espresso wlewamy likier „Amaretto” i zamaczamy w tym biszkopty. Kolejno w szklanym naczyniu układamy namoczone biszkopty, na które nakładamy uzyskany wcześniej krem i przekładamy naprzemiennie. Na końcu posypujemy wierzch ciemnym kakao. Całość odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń