Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu

Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 656

Super przepis na pyszne włoskie tiramisu.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku zaparzamy kawę, aby zdążyła nam wystygnąć. Myjemy dokładnie jajka, rozbijamy je i oddzielamy żółtka od białek do dwóch osobnych misek.

    Miksujemy żółtka, stopniowo dodając do nich cukier aż uzyskamy gładką masę . Następnie do naszych żółtek stopniowo dodajemy serek Mascarpone i również miksujemy.

  2. Następnym krokiem jest ubicie białek na sztywną pianę oraz przełożenie jej do miski z mascarpone oraz delikatne wymieszanie wszystkich składników.

  3. Ostatni etap polega na wyłożeniu składników do naszych szklanek bądź pojemników. Najpierw na spód nakładamy masę, następnie posypujemy kakao oraz wykładamy biszkopty nasączone w kawie (wystarczy włożyć je tylko na chwilę). Czynność tą powtarzamy dwa razy. Trzecią warstwę kończymy na masie i całość posypujemy kakao.

    Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.


  4. Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń