Do góry

Desery Przepis na:

tiramisu ''

tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 3623

moja wersja tego włoskiego deseru- prosta i bez udziwnień

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć jajka. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 4 łyżki cukru i utrzeć na puszysty kogel mogel.

  2. Do żółtek powoli wkręcać serek-nie za dużo na raz bo będą grudki. Następnie ubić pianę z białek,którą utrwalić pozostałym cukrem i odrobiną soku z cytryny.

  3. Bardzo delikatnie połączyć masę żółtkową z pianą. Odstawić na pół godziny do lodówki

  4. Biszkopty maczać w ostudzonej kawie z wódką.Ułożyć warstwę, na którą wyłożyć połowę masy. Na to znów maczane biszkopty i reszta masy.

  5. Wierzch posypać przez sitko gorzkim kakao i odstawić na kilka godzin do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada51 16 czerwca 2011 Deser napewno smaczny, ale... Tiramisu to orginalne, to nie tylko delikatne mascarpone, ale przede wszystkim smak kawy espresso zmieszany ze smakiem likieru migdałowego "Amaretto". Bez tego zestawienia smakowego to jest wszystko bardzo dobre, tylko nie "tiramisu"...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 23 marca 2011 Biancorossa dzięki za ten przepis prawdę mówiąc nigdy nie jadłam tego deseru ale mam zamiar zrobić to według twojego przepisu:-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 13 lutego 2011 dziś też je zrobię:)pozdrawiam miłych komentatorów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 13 lutego 2011 Robiłam inną wersję, ale ta jest prosta i do ulubionych. Pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń