Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu z malinami i kremem jogurtowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Ciastka biszkoptowe pokrój na połówki. Maliny przebierz, szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Owoce rozłóż na kuchennej ściereczce, aby ociekły i dobrze wyschły.
Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym. Domieszaj sok oraz skórkę z limonki. Posłodź do smaku cukrem pudrem albo miodem. Sok malinowy wymieszaj z nalewką. Skrop ciastka.
W wysokich pucharkach warstwami ułóż: nasączone biszkopty, maliny oraz krem jogurtowy. Trochę świeżych owoców ułóż na wierzchu każdej porcji deseru. Tiramisu udekoruj listkami mięty albo melisy cytrynowej. Do czasu podania trzymaj w lodówce.Źródło: Naj