Do góry

Przekąski Przepis na:

Tofu w panierce

Tofu w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7102

Dodano:

Odsłon: 16485

udało się - pozytywnie zaskoczyłam moich przyjaciół wegetarian ... i nie tylko :)

Składniki

  • kostka tofu -25 dag
  • sól - do smaku, pasta paprykowa ostra - 1 łyżka, tarty imbir 1 łyżeczka
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • majeranek- 1 łyżeczka
  • 1 szkl. wiórek kokosowych
  • 2 jaja roztrzepane z odrobiną mleka (2-3 łyżki)
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poprzedniego dnia: z wina, sosu sojowego, pasty paprykowej, soli, imbiru i majeranku zrobić sos - zmieszać dokładnie składniki. W tym sosie zamarynować tofu pokrojone np. na plastry ok.1/2 cm grubości lub tez na większą kostkę.

  2. Dnia właściwego: tofu odsączyć z marynaty ( lekko odcisnąć) , zapanierować w jaju ,a potem w kokosie - smażyć z obu stron lub też na głębokim oleju - podawać ciepłe w towarzystwie ulubionych warzyw.

  3. Smacznego wege-dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

raksaksa1 18 listopada 2010 Super przepis wypróbuję na pewno, bo ja wciąż szukam wegetariańskich inspiracji. Prosze o więcej:)))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń