Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tomasz Jakubiak: pieczony camembert z jabłkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Jabłko obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj jabłko, ziarna wanilii i sok z cytryny. Dopraw pieprzem. Zetnij górę camemberta. Na wierzchu ułóż kawałki jabłka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 st. C. Piecz, aż ser się zrumieni i zacznie bulgotać.
Wlej na patelnię miód i wodę. Dodaj tymianek i rozmaryn. Gotuj, aż woda zacznie się pienić. Dodaj pokrojoną w plastry gruszkę i poczekaj, aż zmięknie. Wyjmij i ułóż na pergaminie.
Na patelnię wyłóż truskawki, dodaj cukier. Dolej sok z granatów. Gotuj, aż owoce zaczną zmieniać konsystencję i przypominać gęsty sos. Dodaj porwane liście bazylii.
Ser podawaj z sałatą, szpinakiem i cienkimi plastrami wcześniej przygotowanej gruszki. Na koniec całość polej truskawkowym sosem.Źródło: Olivia