Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik czekoladowy z wiśniami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Kasię utrzyj z cukrem dodając po 1 żółtku. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę oraz suche . Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do dwóch tortownic (o średnicy 20 cm). Piecz 20 min w temp. 180°C.
Galaretkę rozpuść w 1 szklance wrzątku. Na pierwszym kawałku ciasta rozłóż wiśnie, zalej tężejącą galaretką. Włóż do lodówki. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. 1 łyżkę odłóż do dekoracji. Masę rozłóż na galaretce, przykryj drugim biszkoptem.
Kasię podgrzej ze śmietanką. Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę, wiśniówkę, wymieszaj. Polewą udekoruj ciasto. Wierzch ozdób śmietaną.
60 minutŹródło: Świat i Ludzie