Do góry

Desery Przepis na:

torcik dla leniwych

torcik dla leniwych

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 58632

jest łatwe i proste do przygotowania na specjalne okazje

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Oddzielić białka, ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po trochu cukier. Każde żółtko osobno posolić i dodać go w czasie ubijania piany. Na koniec dodać mąkę i dobrze wymieszać. Piec w dużej tortownicy około 30-40 minut.

  2. Masę przygotować tj.na opakowaniu.

  3. Upieczony biszkopt przekroic na trzy części(ja robie to przeciągając nitkę)Jako pierwszą warstwę ułożyć truskawki i wylać tężejącą już galaretkę.Na drugą warstwę położyć biszkopt i wylać masę,przełożyć biszkoptem i rozsmarować pozostała masę.

  4. dekorowac wedle uznania ja zrobiłam to bezami i posypką

  5. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dusia5 21 listopada 2010 Torcik jest wspanialy,jest tez bardzo dostepnie napisany przepis.Jezeli troszeczke ktos zna sie na pieczeniu nie potrzeba zadnych pytan.Wszystko jest jasne!Pozdrawiam vikiviki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dusia5 21 listopada 2010 Serowiec jest wspanialy,jest tez bardzo dostepnie napisany przepis.Jezeli troszeczke ktos zna sie na pieczeniu nie potrzeba zadnych pytan.Wszystko jest jasne!Pozdrawiam vikiviki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kalinka 15 października 2010 ludzie macie problem zrobcie biszkopt wedlug swojego przepisu a nie czepiacie sie kobiety aile tego ile tamtego.tego zaduzo tego zamalo.skoro tak napisala pani w pzrepisie to tak ma byc!!!!! ATORCIK JEST WYSMIENITY :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska222 15 października 2010 Sól dodaję do każdego ciasta, które piekę, a w przypadku biszkoptu dodaję do mocno schłodzonych białek i wtedy zaczynam ubijanie.Gwarantuję, że piana szybciej się ubije. Ola100 ma problem z mąką? Proponuję wymieszać łyżeczkę proszku z 1 pełną szklanką i około 2 łyżkami mąki-wyjdzie na to samo.Pozdrowienia dla autorki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

vikiviki 28 sierpnia 2010 jest szklanka cukru a żółtka soli się po szczypcie a nawet mniej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 28 sierpnia 2010 wszystko ok. bo sama nieraz wykorzystuje gotowe masy jak nie mam czasu na robienie innych a ajerkoniakowa jest naprawdę smaczna tylko nie rozumiem jednej sprawy po co solić żółtka i to jeszcze każde osobno przecież ten biszkopt bedzie słony?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

clubowicz 28 sierpnia 2010 To jest dla leniwych :D
szybciej ubiorę się i pójdę do dużego marketu i bedę stał w kolejce do kasy i wrócę i będzie to krótszy czas niz to pieczenie i brudzenie naczyń a potem sprzątanie
Znam naprawdę szybkie przysmaki bo jestem łasuch a to !!!! to jakaś pomyłka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń