Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny galaretkowiec w torcikowej odsłonie. Kolorowy, uwielbiany przez dzieci.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 85
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3327
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 85
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3327
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody każda. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimbej wody by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem, odstawić, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Do letniego mleka dodać galaretki. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę galaretkową. Wstawić do lodówki. Czwartą galaretkę zalać 400ml wody. Gdy zacznie tężeć wylać ba wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Smacznego.