Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z trzema warstwami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Spód: czekoladę stop, wystudź. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka połącz z masą maślaną.
Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, wsyp do ucieranej masy razem z migdałami. Domieszaj czekoladę. Białka ubij, połącz z ciastem. Przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz 35 minut w 180°C.
Musy: żelatynę namocz, a gdy spęcznieje, podziel na 3 porcje. Czekoladę stop, wystudź. Ubij 250 ml śmietany. Połącz z czekoladą. Jedną porcję żelatyny stop, podgrzewając. Ostrożnie domieszaj ją do czekoladowej śmietany. Mus wylej na czekoladowy spód. Schładzaj godzinę.
Drugą porcję żelatyny podgrzej, rozpuść. Ubij 250 ml śmietany, połącz z kawą i żelatyną. Wylej na mus czekoladowy. Schładzaj godzinę. Ostatnią porcję żelatyny rozpuść. Resztę śmietany ubij, wymieszaj z likierem i żelatyną. Wylej na mus kawowy. Schładzaj 3 godziny. Ciasto udekoruj.Źródło: Naj