Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 110
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 477
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 110
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 477
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
białka ubic na sztywna piane, dodać cukier, po jednym żółtku, na końcu mąke z proszkiem , dobrze wymieszać, piec w średniej tortownicy przez 35-40 min do suchego patyczka, przekroic na trzy blaty
opakowanie kremu ubic w mleku dodac smietan fix, galaretke (koniecznie mangdarynkowa swietnie sie komponuje, ale moze byc inna) rozpuscic w odrobinie wody wymieszac z serkiem, blaty tortu posmarowac nutellą, polozyc tezejacy krem z serka i galaretki, przykryc kolejnym blatem, posmarowac kremem smietankowym i przykryc górą, boki i wierzch posmarowac reszta kremu smietankowego, na środku ulożyć truskawke, czekolade rozpuścić nad para i zrobić esy floresy, smacznego...