Do góry

Desery Przepis na:

Tort bezowy cappucino

Tort bezowy cappucino

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2922

Dodano: 15.08.2011

Odsłon: 26695

Tort urodzinowy na moje (o zgrozo) 35 urodziny!:)

Składniki

  • opakowanie gotowych spodów do tortu bezowego
  • jagody do ozdoby (mogą być inne owoce)
  • Krem cappucino:
  • 2 jajka
  • 150g cukru pudru
  • 250g masła
  • 3 łyżki kawy cappucino
  • czarna porzeczka (może być konfitura lub mrożone)
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobienie tego tortu to banał:)

  2. Krem - jajka utrzeć z cukrem, następnie dodawać miękkie masło i chwilę ucierać. Potem możemy już zmiksować, aby nadać puszystości i dodać cappuccino. Ja podzieliłam krem na dwie części i do jednej dodałam czarną porzeczkę. Tak jak napisałam, może być konfitura, jeśli nie mamy innej. Ja osobiście użyłam czarnej porzeczki ze spirytusu;)

  3. Przekładamy spody bezowe kremem. Gotowe. Na wierzch posypałam jagody, żeby nadać tortowi ładny wygląd.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 16 sierpnia 2011 Wygląda bardzo apetycznie, jedyne co bym zmieniła, to masę na kawową, bo uwielbiam połączenie bezy i kawa:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 15 sierpnia 2011 Dziękuję,na pewno wypróbuję,bo wygląda naprawdę baaardzo zachęcająco:-)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 15 sierpnia 2011 Niestety trochę się kruszy, ale jak dłużej postoi to nasiąka i wtedy jest łatwiej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 15 sierpnia 2011 Pięknie wygląda i na pewno super smakuje,ale zastanawiam sie czy nie kruszy sie bardzo przy krojeniu,można zrobić ładne porcyjki czy kruszy sie strasznie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń