Do góry

Desery Przepis na:

Tort bezowy w 20 minut

Tort bezowy w 20 minut

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 4486

Dodano: 28.06.2017

Odsłon: 34105

Nie każdy ma super zdolności kulinarne, ale na pewno każdy ma kogoś komu chciałby zrobić tort samodzielnie. Tort bezowy to super pomysł dla osób które boją się o swoje wypieki :) przygotujemy go zaledwie w 20 min.

Składniki

  • Blaty bezowe - 1 opakowanie
  • 750 ml śmietany 30%
  • 3 śmietan fixy
  • 400 g malin
  • 400 g borówek
  • 1 opakowanie małych bez
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietanę trzymaną wcześniej w lodówce ubijamy wraz z śmietan fixem do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji. Na pierwszy blat wykładamy 1/3 ubitej śmietany następnie dodajemy umyte odsączone z wody maliny. Przykrywamy kolejnym spodem, nakładamy 1/3 ubitej śmietany i borówki. Układamy ostatni spód wykładamy resztę bitej śmietany, dekorujemy mini bezami oraz owocami.

  2. Tort trzymamy w zamrażalce bądź lodówce z niską temperaturą wyjmując go przed podaniem ok 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń