Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-wiśniowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Masło rozpuść, dodaj czekoladę. Śmietanę ubij, dodaj przesiany cukier puder, serek i czekoladę z masłem. Zmiksuj. Możesz dodać nieco żelatyny. Wstaw do lodówki.
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj śmietanę, jogurt i zmiksuj. Masło rozpuść, mąki wymieszaj, dodaj masło i mąkę, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem, wlej połowę masy, dodaj połowę wiśni. Wlej resztę masy i wyłóż resztę wiśni.
Piecz 40 minut w 180°C. Placek przekrój, przełóż kremem.Źródło: Dobry Tydzień