Do góry

Desery Przepis na:

Tort malinowy czyli ciasto przekładane na ciepło.

Tort malinowy czyli ciasto przekładane na ciepło.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 3553

W moim domu jest to klasyczne ciasto w sezonie malinowym. Polecam

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki mąki tortowej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki octu
  • 2 duże kubki gęstej Kwaśniej smietany
  • Około 1 kg malin
  • Cukier puder, czekolada do dekoracji
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z jajek I cukru zrobić puszysta masę.

  2. Dodać do masy jajecznej proszek do pieczenia, obie mako oraz ocet. Piec wszystko razem przez 45 minut.

  3. Jak ciasto cię upielko przekroić je na pół, posypać malinami I zalać oboma kubka I wymieszane gęstej Kwaśniej śmietany do której można dodać trochę cukru. Przykryć drugim gorącym plackiem ciasto i ostudzić. Pozyskać cukrem pudrem lub jak u mnie oblac czekolada.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń