Do góry

Desery Przepis na:

Tort orzechowy

Tort orzechowy

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 569

Dodano: 12.05.2010

Odsłon: 18924

Bardzo smaczny i nie trudny do zrobienia .......

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem w. Wtrakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy .Na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli dodaj pianę z białek . Wyłóż do natłuszczonej formy o śr.22cm .piecz 45 minut w tem.160 st. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na dwa placki.

  2. W mleku rozbij dobrze żółtko (biało z tego jajka użyj do biszkoptu) i proszek budyniowy i ugotuj budyń .Utrzyj masło z cukrem i budyniem na krem .Przełóż nim placki i posmaruj tort .Obsyp orzechami i udekoruj kremem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiunia54 19 maja 2010 wygląda znakomicie, chyba zrobię mężowi na urodziny ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 14 maja 2010 no kurczę nie pamiętam ale kupiłam w lidlu ale może być tofi ja tak robiłam jak nie miałam orzechowego ,bo masz racje trudno go zdobyć...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 13 maja 2010 Faktycznie nietrudny, a efektowny :) tylko kurczę, nigdzie nie widziałam w sklepach budyniu orzechowego. Pamiętasz może jakiej jest firmy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 12 maja 2010 Wygląda smakowicie, lubię orzechy dodaje do ulubionych, pozdrawiam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń