Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
1.Oddzielamy białka od żółtek,miksujemy białka na sztywną pianę.Następnie dodajemy żółtka,cukier,cukier wanil. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą biszkoptową. Nagrzewamy piekarnik 180C -30 min. 2.Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia,i dzielimy na 3 blaty 3.W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w 0.25ml wrzątku odsta- wiamy do lekkiego stężenia.Następnie drobno kroimy owoce i wrzucamy do galaretki.Odstawiamy do lodówki i pilnujemy,żeby za bardzo nie stężała. 3.Do naczynia wlewamy śmietankę,dodajemy cukier wan.i miksujemy. .gotową odkładamy do lodówki.
PRZEKŁADANIE: 1. NA pierwszy blat biszkoptowy dajemy część śmietany. Przykrywamy kolejnym blatem.Następnie dodajemy galaretkę wymieszaną z owocami.Kolejny biszkopt i śmietanę. Odstawiamy do lodówki na ok 1.5h. Reszte śmietany dajemy wokół tortu. Boki tortu obsypujemy ciasteczkami.Wierz dekorujemy owocami ,wstążeczką obwiązujemy tort i gotowe :) SMACZNEGO :)