Do góry

Desery Przepis na:

Tort z masą budyniową

Tort z masą budyniową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Tort z masą budyniową"

Składniki

  • 5–6 cienkich blatów czekoladowych do tortów
  • 3 szkl. mleka
  • 2 op. budyniu waniliowego
  • 3–4 łyżki cukru
  • 8 łyżek kawy cappuccino w proszku
  • 10 dag chałwy waniliowej
  • 40 dag miękkiego masła (najlepiej roślinnego)
  • bita śmietana
  • posiekana czekolada i ziarenka kawy do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem, kawą i szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, dalej ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.

  2. Przełóż ją do miseczki. Przykryj folią spożywczą. Odstaw do wystudzenia. Zimną masę budyniową utrzyj z masłem oraz pokruszoną chałwą.

  3. Blaty czekoladowe przełóż przygotowanym kremem. Wcześniej możesz je skropić ponczem z mocnego naparu kawy i odrobiny wiśniówki.

  4. Posmaruj także wierzch i boki ciasta. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort posmaruj bitą śmietaną i udekoruj posiekaną czekoladą oraz ziarenkami kawy.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń