Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla mini

Przepis dnia 2017-03-30
Tortilla mini

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5620

Dodano:

Odsłon: 5120

Szybka przekąska na przyjęcie, imprezę która na pewno nie pozostawi po sobie śladu na talerzu.

Składniki

  • 6 gotowych placków do tortilli
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 1/2 cebuli
  • 2 ogórki
  • 1/4 kapusty pekińskiej (małej)
  • 1/2 puszka kukurydzy (dużej) lub cała mała
  • Sos czosnkowy: jogurt naturalny mały, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, pół łyżeczki oregano, 1/4 łyżeczki cukru, sól i pieprz
  • Do mięsa: przyprawa gyros, jajko, mąka, bułka tarta
  • keczup
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, suszymy. Kroimy na plasterki i obtaczamy w przyprawie gyros. Odstawiamy do lodówki na 15 min. Smażymy na oleju fileciki obtoczone z jajku, mące i bułce tartej.

  2. Sos czosnkowy dobrze zrobić jest wcześniej żeby się przegryzł lub możemy zastosować kupny wedle uznania. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, dodajemy sól i pieprz do smaku.

  3. Kapustę szatkujemy, dodajemy pokrojone w kostki pomidory, ogórki, cebule oraz kukurydzę. Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy i mieszamy.

  4. Tortille kroimy na pół. Zwijamy w rożek i spinamy wykałaczką. Dodajemy do środka keczup, mięso a następnie warzywa z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń