Do góry

Sałatki Przepis na:

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 1683

Pyszna sałatka, która świetnie pasuje na wielkanocny stół, ale nie tylko! Łatwa w przygotowaniu i zawsze się udaje ;)

Przygotowanie

  1. Jarzyny należy dokładnie umyć, włożyć do garnka z zimną, osoloną wodą.
    Gotować aż będą miękkie (nie obieramy jarzyn, gotujemy je w całości).

    Wskazówka - ziemniaki powinny być miękkie po upływie 20 minut. Pozostałe jarzyny gotujemy co najmniej 10 minut dłużej.
    Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

    Za pomocą nożyka obieramy przestudzone, ale nie zimne jarzyny.

  2. Kroimy warzywa w kostkę.
    My przeciskamy je przez specjalne metalowe urządzenie.

  3. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, tak samo robimy z ogórkami.

  4. Wszystkie składniki łączymy i dodajemy majonez i musztardę.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

    My na Wiejskiej lubimy sałatkę jarzynową z kukurydzą, ale zabrakło w sklepie :) Pasuje także groszek, jak kto lubi - wiadomo :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń