Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, przepis na sernik. Inspiracja byl przepis znaleziony na blogu "kuchnia nad atlantykiem" ,ale nie jest to ten sam przepis.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4194
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30139
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4194
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30139
Składniki
Mala tortownice owinac szczelnie folia aluminiowa (na zewnatrz tortownicy) Maslo rozpuscic i wymieszac z pokruszonymi herbatnikami tak aby powstalo cos w rodzaju mokrego piasku. Po wymieszaniu wylozyc herbatniki z maslem na tortownice i wylepic dokladnie cale dno formy
Serki (powinny byc w temeraturze pokojowej) przy uzyciu miksera utrzec z cukrem i wanilia. Kiedy masa nabierze kremowej konsystencji dodawac po jednym jajku na raz i miksowac na niskich obrotach tak tylko zeby skladniki sie wymieszaly.Podzielic mase na trzy rowne czesci. Jedna czesc wylozyc na przygotowany spod.
Czekolady rozpuscic w kapieli wodnej (kazda osobno). Mleczna czekolade zmiksowac z 1/3 masy serowej, gorzka czekolade z pozostala czescia. Na wierzch bialej masy wylac ta z mleczna czekolada, a nastepnie z gorzka.
Nastepnie wlozyc tortownice do wiekszej formy wypelnionej goraca woda, tak zeby zakrywala polowe tortownicy. Piec sernik w "kapieli wodnej" ok 50-60 minut (az srodek bedzie prawie sciety) w temperaturze okolo 190stC. Po upieczeniu pozostawic sernik w tortownicy az do wystygniecia. Po wystudzeniu polac polewa i chlodzic minimum 5 godzin, a najlepiej pozostawic na cala noc w lodowce.