Do góry

Desery Przepis na:

Trufle z maku i daktyli

Trufle z maku i daktyli

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 216

Dodano:

Odsłon: 1020

Esencja świąt!

Przygotowanie

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by zmiękły, następnie odsączamy je i blendujemy na gładką masę. Orzechy siekamy. Dodajemy mak, skórkę pomarańczową, migdały i posiekane orzechy. Formujemy trufle wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w maku. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 grudnia 2017 No masz, teraz to już leżę na łopatkach ;)
Daktyle NR 1 i nic tego nie zmieni :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń