Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, polecam do wypróbowania. :]
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, gdy piana jest już sztywna, stopniowo (po 1 łyżce) dodawać cukier i 2 łyżki wody, cały czas ubijając. Następnie dodawać kolejno żółtka, po każdym ubijając około 30 sekund.Mąki z proszkiem wymieszać, przesiać do puszystej masy jajecznej. Delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 40 min w 180º C.
Krem truskawkowy: Truskawki zblenderować z 3 łyżkami cukru. Dodać 1 budyń śmietankowy. Wszystko zagotować i ostudzić. jaja ubić na pianę , pod koniec dodając 4 łyżki cukru. Masło utrzeć i dodawać po łyżce masę jajeczną, później po łyżce zimną masę budyniową. Krem podzielić na 2 części. Biszkopt przekroić na pół i ułożyć masę jak na zdjęciu po środku i u góry ciasta.
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Poczekać aż ostygnie i popisać ciasto u góry. Smacznego! :)