Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3611
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 187
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3611
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 187
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Składniki
Sałaty wsypujemy do większej miski. Kroimy na mniejsze kawałki ogórka i dodajemy do sałat. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i dodajemy do reszty składników.
Sos winegret: Łączymy ze sobą 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę musztardy i pół łyżeczki miodu. Proponuję dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Wszystko energicznie mieszamy. Dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw.
Stek z tuńczyka powinien mieć koło 150g. Należy go delikatnie opłukać i osuszyć. Smarujemy dwie strony niewielką ilością oliwy solimy i dodajemy pieprz. Mocno rozgrzewamy patelnie i smażymy po maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Tuńczyk w środku musi być surowy, tak jak widać to na zdjęciu. Po zdjęciu z patelni podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuje jak w łatwy sposób przygotować takie danie.