Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1649
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1649
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
Sałaty wsypujemy do większej miski. Kroimy na mniejsze kawałki ogórka i dodajemy do sałat. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i dodajemy do reszty składników.
Sos winegret: Łączymy ze sobą 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę musztardy i pół łyżeczki miodu. Proponuję dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Wszystko energicznie mieszamy. Dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw.
Stek z tuńczyka powinien mieć koło 150g. Należy go delikatnie opłukać i osuszyć. Smarujemy dwie strony niewielką ilością oliwy solimy i dodajemy pieprz. Mocno rozgrzewamy patelnie i smażymy po maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Tuńczyk w środku musi być surowy, tak jak widać to na zdjęciu. Po zdjęciu z patelni podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuje jak w łatwy sposób przygotować takie danie.