Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Sałaty wsypujemy do większej miski. Kroimy na mniejsze kawałki ogórka i dodajemy do sałat. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i dodajemy do reszty składników.
Sos winegret: Łączymy ze sobą 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę musztardy i pół łyżeczki miodu. Proponuję dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Wszystko energicznie mieszamy. Dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw.
Stek z tuńczyka powinien mieć koło 150g. Należy go delikatnie opłukać i osuszyć. Smarujemy dwie strony niewielką ilością oliwy solimy i dodajemy pieprz. Mocno rozgrzewamy patelnie i smażymy po maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Tuńczyk w środku musi być surowy, tak jak widać to na zdjęciu. Po zdjęciu z patelni podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuje jak w łatwy sposób przygotować takie danie.