Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk w sosie śmietanowo koperkowym z kaszą

Tuńczyk w sosie śmietanowo koperkowym z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 993

Dodano:

Odsłon: 5073

Sycące i smaczne danie z dodatkiem kaszy zadowoli każdego. Kaszę gryczaną można zamienić na inną wedle uznania.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka (w sosie własnym)
  • 140 g kaszy gryczanej
  • 1 papryka
  • 1 średnia cebula
  • pół pęczka koperku
  • 150 g śmietany 18%
  • odrobina tłuszczu w razie potrzeby
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.

  2. Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.

  3. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.

  4. Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń