Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk z pomidorami

Tuńczyk z pomidorami

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 656 Ocena: 12978

Dodano: 24.11.2017

Odsłon: 192

To się sprawdza ( połączenie z pomidorami )

Składniki

  • 750 g świeżego tuńczyka
  • 5 pomidorów
  • 1 czerwona marynowana papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • szklanka białego półwytrawnego wina
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • przyprawy ulubione do tuńczyka
3-4 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, zeszkliłem.
    Paprykę i pomidory pokroiłem na małe kawałki. Dodałem do cebuli i czosnku. Podlałem białym winem, dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut.

  2. Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut.
    Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń