Do góry

Przekąski Przepis na:

Tzatziki

Tzatziki

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 18799

Idealny dotatek do grillowanych mies i ryb.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogorka zetrzec na tarce o grubych oczkach, posypac szczypta soli i odstawic na ok 15min, po tym czasie dokladnie odcisnac ogorka z wody.

  2. Tak przygotowany miasz ogorkowy polaczyc z czosnkiem, jogurtem i koperkiem oraz doprawic cukrem, sola i octem winnym . Odstawic na min 1h do lodowki.

  3. Tak przygotowane tzatziki smakuja wysmienicie rowniez jako dip.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

china 01 maja 2010 bez cukru ,mniej koperku caly ogorek i bedzie prawdziwe greckie dzadzyki jeden z najlepszych przepisow co tu widzialam, a do innych prosze- jak dodajecie rozne dodatki nie nazywajcie tego dzadzyki tylko wasz sos!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 15 kwietnia 2010 Robię podobny tylko bez octu i cukru ale dodaję czasem startą rzodkiewkę i świeżego ogórka lub małosolnego

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 11 kwietnia 2010 oliwio_winna, dodaj na swoim koncie i swój przepis na ten sos, co za różnica czy będzie ich kilka czy kilkanaście? każdy wstawia na swoim koncie swoje własne przepisy i tworzy swoją własną książkę kucharską i ma do tego prawo! serwery na pewno się nie przeciążą :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 11 kwietnia 2010 A ja mam ochotę z tego przepisu skorzystac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 11 kwietnia 2010 mogłabyś przynajmniej raz się postarać. jest już tutaj kilka takich sosów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń