Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka faszerowane gęsią wątróbką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Z udek usuń kości, pozostawiając kawałek kostki na końcu nogi. Mięso, wątróbkę, jajko, odciśniętą bułkę i wszystkie przyprawy dokładnie wymieszaj.
Masę podziel na dwie części i każdą z nich włóż w miejsce po kościach. Skórę nóg zszyj nicią kuchenną. Udka posól i dopraw pieprzem.
Następnie obsmaż na patelni na złoty kolor. Przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj folią. Wstaw do nagrzanego wcześniej piekarnika i piecz przez godzinę pod przykryciem.
Usuń folię i piecz jeszcze 1,5 godziny, odwracając jakiś czas. Podawaj np. z sosem z granatów.Źródło: Na żywo