Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 514

Kto lubi pierogi z kapustą i grzybami to zachęcam do zrobienia udek z takim nadzieniem.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 20 dag kapusty kiszonej
  • 6 kapeluszy suszonych grzybów
  • Cebula biała
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa z woreczkiem – pomysł na kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.

  2. 2. Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.

  3. 3. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie

  4. 4. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

  5. 5. Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy

  6. 6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  7. 7. Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę.
    8. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.

  8. 9. Udka faszerujemy farszem.

  9. 10. Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania.
    11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

  10. 12. Udka gotowe.
    13. Smacznego.

  11. Smacznego Głodomorku, serdecznie pozdrawiam Jeżyk ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 kwietnia No i jeżyk się pojawił hihi, chyba już się wystarczająco wyspał ;D

Pyszne danie, u mnie to by znikło w tri miga, jakby się zeszły wszystkie głodomory hehehe.
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń